ONTDEK

DE KRAAM

Ooit was de Kraam een befaamde schietkraam die heel Europa rondtrok…maar anno 2022 is zij omgetoverd tot de allermooiste poffertjeskraam van de stad. Wellicht wel van het hele land! Met haar honderden lampjes en curieuze objecten is zij een bron van vermaak, sfeer én van smaak.

Door onze achtergrond in de festivalsector, de groene sfeer op Plek aan de Kade én door de honderden lampjes van de Kraam, zijn we een bijzondere en fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners en stadgenoten van alle leeftijden. Daarnaast zijn we ook de perfecte pleisterplaats voor fietsers, wandelaars en andere dagjesmensen die Nieuwegein ontdekken. de Kraam is een reden om even een frisse neus te gaan halen, of om diezelfde neus te voorzien van de nodige sproeten op een bankje in de zon! We hebben parasols, ligbedjes en meer dan genoeg speelgoed voor jong én oud.

In het voorjaar van 2020 hebben we een stokoude Belgische kermiswagen op de kop getikt, die we in een jaar tijd zelf helemaal hebben verbouwd tot poffertjeskraam. Het was een enorme klus, maar rondom de feestdagen van 2020 konden we de luiken van de Kraam voor het eerst openen. 

Zo stonden we in hartje winter poffertjes te bakken voor iedereen die even wilde ontsnappen aan de lockdown, inclusief een rek vol vrolijkmakende potten met kleurrijke strooisels, glitterkaramelsaus en andere zoetigheid om je vingers bij af te likken. Dat smaakte naar meer! En dus gingen we op zoek naar een vaste locatie. 

 

Na een zoektocht van bijna een jaar vonden we uiteindelijke een superfijn terrein – bij Plek aan de Kade, in bruisend ontwikkelgebied Rijnhuizen én op een prachtig groene locatie aan het water.

Temidden van vogels, vissen en vlinders openden we vanaf oktober 2021 vier dagen per week onze luiken. We bakten daar voor jullie de lekkerste poffertjes, en we versierden die met de coolste toppings! Je kon altijd langsfietsen voor een warme kop koffie, lekkere snoepjes, verse wafels, frisse fruitijsjes of gewoon: voor een gezellig praatje. 

Na een jaar ontzettend genieten moesten we ook van dit terrein afscheid nemen…
Nu zijn we nog altijd op zoek naar een nieuwe plek voor onze Kraam. We hopen zo snel mogelijk een mooie, groene plek te vinden waar we iedereen weer van poffertjes en wat liefde kunnen voorzien.

Maar niet getreurd, tot we weer een plekje hebben, kan je terecht bij de Fietskraam!

OPENINGSTIJDEN

Blijf op de hoogte via ons Instagram Kanaal