Meet the history of de Kraam

Even voorstellen: wij zijn Ann de Vries en Lisanne van Wijk, twee trotse Nieuwegeiners.
✨🥞☕🍡🍭🥤🧁✨

Even voorstellen: wij zijn Ann de Vries en Lisanne van Wijk, twee trotse Nieuwegeiners. ✨🥞☕🍡🍭🥤🧁✨

Samen hebben we in het voorjaar van 2020 een stokoude Belgische schietkraam gekocht, die we de rest van het jaar zelf hebben verbouwd tot poffertjeskraam. 

Rondom de feestdagen hebben we de gerenoveerde Kraam voor het eerst uitgetest. Zo stonden we in hartje winter poffertjes te bakken voor iedereen die even wilde ontsnappen aan de lockdown, en stonden we voor hen paraat met potten vol met de kleurrijkste sprinkels, glitterkaramelsaus en andere zoetigheid om je vingers bij af te likken.

Als kleurrijk kermisvoertuig reisde de Kraam jarenlang door Europa om iedereen, jong en oud, te vermaken als stoere schietkraam.

Nu rust ze haar banden in Nieuwegein, en schijnt ze haar lichtjes op nieuwe manieren op vermaak en gastvrijheid! 

de Kraam is met haar achtergrond in entertainment en honderden lampjes een bijzondere en fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners en stadgenoten van alle leeftijden, maar is ook een pleisterplaats voor fietsers, wandelaars en andere dagjesmensen die de stad bezoeken.

Het was ontzettend leuk om afgelopen winter onze stadgenoten te kunnen ontmoeten onder het genot van een kop dampende glühwein, en om hen kennis te laten maken met de Kraam. Dat smaakte naar meer, en verwachtten dan ook in het voorjaar permanent open te kunnen gaan. 

Helaas bleek dat we op zoek moesten gaan naar een nieuwe, groene locatie voor onze mooie Kraam, en zoals het er nu naar uit ziet zullen we begin 2022 weer op volle toeren kunnen gaan bakken! 

(En gelukkig zitten we deze zomer óók niet bepaald stil!)*

✨🥞☕🍡🍭🥤🧁✨

Naast het verkopen van poffertjes dromen we van een complete menukaart met lokale, biologische producten, een wekelijkse buurttafel, van verschillende activiteiten zoals theater en workshops, én het verhuren van (buiten)spellen …maar hiervoor moet je dus nog even een beetje geduld hebben!

*Tot die tijd kun je bij onze Fietskraam terecht voor jouw dagelijkse dosis poffertjes 💖✨

Tot die tijd kun je bij onze Fietskraam terecht voor jouw dagelijkse dosis poffertjes 💖✨ de Kraam!